IDŐJÁRÁS: Az ilyenkor szokásosnál jóval melegebb idő várható Közép-Európában

2020. szeptember 10. - 18:36 | Belföld

Az átlagosnál melegebb idő, szinte kései nyár várható az elkövetkező napokban Közép-Európában - tájékoztatott Andrej Kozák és Miroslav Šinger, a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) meteorológusa. Elmondták, hogy sok turista várja ezt az időszakot, mivel viharok már nem fenyegetnek, mégis meleg van.

IDŐJÁRÁS: Az ilyenkor szokásosnál jóval melegebb idő várható Közép-Európában
Illusztrációs felvétel (TASR/AP)

„Az ország időjárását továbbra is magas légnyomás alakítja, amely az enyhe hidegfrontok áthaladása után kelet felé halad tovább" - közölték a meteorológusok.

"Átmenetileg megnövekszik a felhőzet, helyenként záporok várhatók, főleg északon, de hidegebb levegő nem áramlik be az ország területére "

- mondták.

Pénteken (szeptember 11.) az ilyenkor megszokottnál jóval melegebb idő várható, szinte trópusi idő lesz, 30 Celsius-fok feletti hőmérséklettel.

Vasárnap (szeptember 13.) részben hidegfront alakítja az időjárást, amely kelet felé, Lengyelországon keresztül halad tovább. „Ez azonban kevésbé lesz erős, mint a csütörtöki front, és csapadék is csak helyenként várható" - közölték a meteorológusok.

A jövő hét elején tiszta égbolt, vagy csak enyhe felhősödés várható, és továbbra is meleg lesz. Az előrejelzés szerint kedden (szeptember 15.) éjszakon a hőmérséklet elérheti a 25, délen pedig a 31 fokot.

„Ezek rekordértékek ebben az időszakban"

- írja elemzésében Kozák és Šinger.

TASR

Címkék: időjárás, napsütés