HUF: 353.62 Ft

CZK: 26.681 Kč

28 °C

12 °C

2020. 07. 08. szerda

Ellák, Ivan

Varázslatos Alsósztregova - Megújult a Madách-kastély történelmi parkja

Két év felújítási munkálatok után 2020. június 25-én átadták az alsósztregovai Madách-kastély történelmi parkját. Egy nagyszabású projekt, többforrású finanszírozás és sok ember erőfeszítésének köszönhetően felújult és látogatható a Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma fenntartásában lévő kulturális és természeti örökségünk egyik gyöngyszeme. Részletek...

A hős buszsofőr egyetlen mozdulattal életeket mentett!

Az életveszélyes pillanatot egy busz fedélzeti kamerája rögzítette, az eset Brazíliában történt. A busz szabályosan közlekedett, amikor a szemből érkező kocsi áttért a sávjába.

A buszsofőr elképesztő gyorsan reagálva egy apró mozdulattal kerülte el az ütközést, megakadályozva ezáltal, hogy a jármű felboruljon.

A busz mögött haladó autót azonban telibe találta a kocsi, a balesetben egy ember meghalt.

(viaOrigo)

Megdöbbentő a hasonlóság, épp csak repülni nem tud a csallóközi Vasember

Nincs még egy páncél a világon, ami jobban hasonlít az eredetire – a lakszakállasi Vasembernél jártunk, akinek alkotása mostanra világhírű lett. Huszár Tibor megalkotta a Marvel-univerzum egyik legnépszerűbb szuperhősének ruháját. A páncél csaknem teljesen megegyezik az eredeti Vasember-ruhával, épp csak repülni nem tud. A 3D-nyomtató segítségével készült ruha öt hónapnyi munka eredménye, és „szuperképességei” is vannak: mágneses kapcsolók, szervómotorok irányítják a hang- és fénytechinkát, ami még eredetibbé teszi. Részletek...

Arnold Schwarzenegger az igazi troll - így kell 72 évesen nyújtani! (videó)

Arnold Schwarzenegger 72 évesen is remek formában van, a konyhában pedig azt is bemutatta, ilyen idősen is "mennyire rugalmas". A színész-testépítőt egyértelműen nem hagyta el a humorérzéke.

Ütés, rúgás, fejelés, törés – francia kaszkadőrök akcióztak a karanténban

Alig egy nap alatt már több mint hatmilliószor nézték meg a Twitteren a Campus Univers Cascades nevű francia kaszkadőriskola karaténvideóját, amin a képző tanárai és diákjai aprítják egymást – a kijárási korlátozások betartásával.

Van itt minden: asztaltörés, lépcsőn legurulás, ütések, fejelések és pörgőrúgások – valamint egy fegyverként használt kisgyerek.

24.hu

 

ZSENIÁLIS: A Bohemian Rhapsody, ahogy még tuti nem hallottad!

A mexikói énekes, Raúl Irabién és Dana Jay Bein a Queen legendás sláger, a Bohemian Rhapsody szövegét írta át, és lett belőle ez karanténdal. A beindulós rész a legjobb :-) 

HVG 

 

Egy nővér videón mutatta be, milyen könnyű elkapni kesztyűben is a fertőzést

Nagyon hasznos videót osztott meg egy nővér, aki korábban kórházi intenzív osztályon dolgozott.

Molly Lixey azt mutatta be, hogy a kesztyű sem jelent védettséget – amennyiben nem megfelelően használjuk. A nővér azt mondja, remek látni, hogy sokan odafigyelnek a járványügyi előírásokra, és gumikesztyűt viselnek, hiszen nagyon hasznos tud lenni, ugyanakkor teljesen értelmetlen, ha utána nem mosunk kezet.

És ezt be is mutatta: felvett egy pár kesztyűt, és eljátszotta, hogy épp egy szupermarketben vásárol. Festékfoltokkal illusztrálta a kórokozókat, bemutatva, mennyire könnyű megfertőződni még kesztyű viselése esetén is.

Merthogy ott van nálunk a telefonunk (Lixey egy kartonpapírral illusztrálja), amit elég, ha egyszer előveszünk, és már visszük is a kijelzőn a kórokozókat.

Aztán ha csörög a telefon, felvesszük, és már az arcunkon van a vírus. Beszállunk a kocsiba, végre levehetjük a kesztyűt (kukába dobjuk!), de megint megfogjuk a telefont, és már az ujjunkon vannak a kórokozók – tehát egész végig feleslegesen volt rajtunk a kesztyű.

A megoldás ismét csak a kézmosás!

24.hu 

Ha tudsz, beleteszel valamit, ha nem, kiveszel – a Szolidaritás Kosara Nápolyban

A Szolidaritás kosara nevű kezdeményezést Angelo Picone nápolyi street artist indította el, így segítve a rászorulóknak. A művész fonott kosarakat lógat le az erkélyéről az utcára, amelyekben alapvető élelmiszerek, és néha meleg ebédek is vannak. Ezekből a kosarakból bárki elveheti ingyen, ami szükséges neki, de újra is lehet tölteni a kosarakat annak, akinek kicsit több minden van felhalmozva otthon. 

HVG 

A chilei főváros utcáin megjelent egy puma

A vadállatok kihasználják, hogy kevés az ember az utcákon, így bejárnak Santiago de Chilébe élelmet keresni oda is, ahol eddig velük nem lehetett találkozni. Nem ez volt az első eset. A videóban pedig arról is szó esik, hogy a világ más tájain is hasonlóan cselekednek a vadon élő állatok, Walesben például vadkecskék mászkálnak be a kisvárosokba.

Megható videóval mond köszönetet az egészségügyi dolgozóknak a Google

A Google egy egyperces videóban köszönte meg az egészségügyi dolgozók kitartását és munkáját.

Az elmúlt hetekben a legkülönfélébb módon nyilvánítottak köszönetet az emberek az egészségügyi dolgozóknak, akik igazi hősként küzdenek a koronavírus-járvány ellen. A Google szerint mindez a keresési trendekben is megmutatkozik: egyre többen néznek utána ugyanis a neten, hogy miként tudnák kifejezni köszönetüket az orvosok és ápolók felé, és hogyan tudnak segíteni nekik. A cég ezért úgy döntött, ők is beállnak a sorba, és egy egyperces videóval mondanak hálát nekik.

A felvétel alatt azon orvosok hangja hallható, akik a "frontvonalban" harcolva készítettek és töltöttek fel videókat a YouTube-ra. 

HVG

 

Napi friss